Smådyrklinikk

Følg oss:

Klinikktelefon: 371 52 321

DYRLEGENE I RISØR

Kari-Anne Kløvstad og Erik Ulven

Timebestilling og akutt

Klinikken: 371 52 321

Erik: 909 37 524

Kari-Anne: 908 79 884

Besøksadresse

Ringveien 8

4950 Risør

 

Drop in mandag til fredag

08.00 - 10.00

 

Se kart

Vi behandler alle typer kjæledyr. Alt fra bittskader, ørebetennelse, fødsler, brudd, kløe og andre plager og lidelser som rammer dyrene.

Velkommen

Poliklinikken

 

Eksempler på behandling:

Allergi/atopi, bittskader, diaré (oppkast eller blod i avføring), eksem, halting, hoste, id-merking, kastrering, kløe, kuttskader, ormekur, p-piller, p-sprøyte, pusteproblemer, røntgen (timebestilling), sterilisering, sår, tannstein, urinveisinfeksjon, vaksiner, ørebetennelse, øyebetennelse.

Røntgen

 

Det er mange forskjellige regler rundt HD og AD røntgen. For nærmere informasjon se

Norsk Kennelklubb (NKK).

 

Ved HD/AD røntgen hos oss:

Bestill time. Ta med registreringpapirer (hvis NKK-registrert) slik at vi kan fylle ut riktig informasjon. Dersom hunden er NKK-registrert kan man bestille skjema direkte fra NKK sin hjemmeside for å få bildene tolket raskere.

Fødsler

 

Noen ganger kan det være behov for hjelp under en fødsel. Det viktigste er å forsøke å finne ut av om det er en normal fødsel vi står ovenfor, eller om det har oppstått komplikasjoner som krever videre undersøkelse og behandling.

 

 

Situasjoner som krever tilsyn:

Fostervannet har gått for mer enn to timer siden.

Svake uregelmessige veer i 2-4 timer. Sterke regelmessige pressveer i mer enn 20-30 minutter.

 

Det er mer enn 4-5 timer siden siste valp (dersom det er flere igjen).

Copyright @ All Rights Reserved

Vaksinering

 

Vaksinering av dyr gir beskyttet mot alvorlige sykdommer det ikke finnes effektiv behandling mot. Det er i tillegg den viktigste måten til å bidra til å holde et lavt smittepress for hele den norske dyrebestanden.

ID-merking

 

Mikrochipen er en liten elektronisk brikke i en glasskapsel på 11 x 2,1 mm. Den er forhåndsprogrammert med et nummer som følger dyret resten av livet. Veterinæren injiserer kapselen under huden på venstre side av halsen. ID-merking med mikrochip er ikke smertefullt, og kan sammenlignes med å få en vaksine.